dimecres, 26 de novembre del 2008

Deures dilluns 15.12

1. Busqueu informació sobre la Segona Guerra Mundial: quins països estaven en guerra? Qui eren els aliats? Qui eren els nazis? Quant va durar aquesta Guerra? Què eren els camps de concentració? Qui era Adolf Hitler?

Segona Guerra Mundial
http://ca.wikipedia.org/wiki/Segona_guerra_mundial
Camps de concentración nazis
http://ca.wikipedia.org/wiki/Camps_de_concentraci%C3%B3_nazis
Adolf Hitler
http://ca.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler


Un cas real d’una nena que va ser detinguda pels militars nazis i empresonada en un camp de concentración.
2. Busqueu información sobre: Qui era Anna Frank? On vivia Anna Frank? On va estar amagada? Amb qui vivia en aquell amagatall? Quants anys tenia quan va ser detinguda?
Com va morir? Què va passar amb la seva família? Com és el llibre que va escriure? Qui el va trobar? Què explica en el llibre? Quins anys relata el llibre?

Anna Frank
http://ca.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank

El diari d’Anna Frank
http://www.annefrank.org/content.asp?pid=157&lid=4
http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/lectures/annafrank_noia/escrit.htm

Si esteu llegint un altre dels llibres recomanats no us preocupeu el proper dijous parlarem de “La frontera negra”

2 comentaris:

Clàudia y Laura ha dit...

-Quins països estaven en guerra? Gran Bretanya, França Polònia, Canadà, Sud-Àfrica, Austràlia i Nova Zelanda. Xina, Noruega, Països Baixos, Bèlgica i Grècia. La Unió Soviètica, Pearl Harbor i Estats Units d'Amèrica i les Nacions Unides. Alemanya, Itàlia i el Japó. Romania, Hongria i Bulgària. Iugoslàvia i Finlàndia. Irlanda, Portugal, Suïssa i Suècia. Espanya : (Tot i això, Hitler mai no va poder convèncer Franco perquè entrés en el conflicte).

-Qui eren els aliats? Gran Bretanya, França Polònia, Canadà, Sud-Àfrica, Austràlia i Nova Zelanda. Xina, Noruega, Països Baixos, Bèlgica i Grècia. La Unió Soviètica, Pearl Harbor i Estats Units d'Amèrica.

-Qui eren els nazis? El nazisme o nacionalsocialisme (de l'alemany Nationalsozialismus) és l'ideologia i pràctiques del Partit Nazi de Adolf Hitler; i les polítiques adoptades pel govern de l'alemanya nazi des de 1933 fins el 1945, un períodes també conegut com Tercer Reich.[5][6][7][8] El nom oficial del partit era Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) — “Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys”. El nacionalsocialisme estava relacionat amb el feixisme, per bé que alguns autors l'han considerat la versió més radical i violenta d'aquest, sobretot per les consideracions racistes[9], especialment antisemites. Alguns altres elements definidors d'aquesta ideologia són l'antiparlamentarisme, el nacionalisme ètnic, l'oposició al liberalisme social, polític i econòmic, l'anticomunisme, o l'eugenèsia de "vida no mereixedora de vida" que va culminar en l'Holocaust.

-Quant va durar aquesta Guerra? Va durar del 1939 al 1945.

-Què eren els camps de concentració? Un camp de concentració és una instal•lació destinada al confinament de persones, sense judici previ. Sol ser habitual en règims totalitaris, i s'han utilitzat per tancar-hi intel•lectuals i polítics dissidents, presoners de guerra, minories ètniques, grups religiosos, homosexuals, i altres grups de persones.

-Qui era Adolf Hitler? Adolf Hitler (n. 20 d'abril de 1889 Braunau am Inn, Àustria, m. 30 d'abril de 1945 Berlín, Alemanya) va ser un polític alemany d'origen austríac, i un dels dictadors més poderosos del segle XX.

Unknown ha dit...

Busqueu informació sobre la Segona Guerra Mundial:

Quins països estaven en guerra?
La major part de la lluita es va produir a Europa, al nord d'Àfrica i a l'est d'Àsia.
Els països involucrats estaven dividits en dos bàndols: els aliats i les potències de l'Eix. Entre els primers trobem, inicialment, el Regne Unit, França i Polònia entre d'altres. Posteriorment s'hi van sumar la Unió Soviètica (juny del 1941), els Estats Units d'Amèrica (desembre del 1941) i molts altres països. Entre les Potències de l'Eix hi havia, principalment, Alemanya, Itàlia i, a partir del desembre de 1941, també el Japó.

Qui eren els aliats?
El grup de països coneguts com aliats durant la Segona Guerra Mundial consistia en les nacions oposades a les Potències de l'Eix.

Qui eren els nazis?
Nazi es la contracció de la paraula alemanya NAtionalsoZIalistische, que significa nacionalsocialisme i fa referència al moviment Nazisme o Nazisme.

Quant va durar aquesta Guerra?
Va durar del 1939 al 1945.

Què eren els camps de concentració?
Els camps de concentració nazis són els camps de concentració que s'utilitzaren inicialment com a element dissuasiu a l'Alemanya nazi davant la possible oposició comunista i com a presons dels quadres dirigents de les forces subversives. La seva transformació en un univers concentracionari del terror, la tortura i la mort per a milions de persones tingué lloc en el curs de la Segona Guerra Mundial (1939 - 1945).

Qui era Adolf Hitler?
Adolf Hitler va néixer a Braunau am Inn, ciutat austríaca fronterera amb Alemanya el 20 d'abril de 1889, i era fill d'un modest funcionari de duanes (Alois Schicklgruber, més tard anomenat Hitler, cognom que fou l'usat pel fill) destinat a la ciutat i d'una camperola, Klara Pölzl, amb qui el pare es casà amb segones núpcies. Durant la seva infància residí poc temps a la seva localitat natal, car els freqüents canvis de destinació del pare obligaven a la família a residir en diverses ciutats fronteres austríaques. Estudià, entre d'altres establiments, a la Realschule de Linz, ciutat de la qual sempre n'aprecià el seu conservadorisme, on va ser un estudiant mediocre i mai va arribar a acabar els seus estudis d'ensenyament secundari (els abandonà als catorze anys, un cop el seu pare morí i la mare es despreocupà per la manca de disciplina del jove Adolf). Tal volta aquesta deixadesa en la seva formació intel•lectual expliqui el seu menyspreu cap en saber acadèmic. A més, tenia una actitud força rebel i violenta. Aquests fets feien que el pare estigués terriblement disgustat amb el jove Adolf que, a canvi, gaudí de la complicitat de la mare, que es desesperava en veure com cap dels seus fills mascles aconseguia arribar a la maduresa (de fet, sols Gustav i el propi Adolf ho aconseguiren). Klara Pölzl morí de càncer el 1907, el que suposà un cop moral terrible pel jove Hitler.